jump to navigation

Rakastakaa vihollisianne 21 marraskuun, 2006

Posted by Asko Tynjälä in Pastorilta.
trackback

Käväisin tervehtimässä ystäviäni Ruotsissa. Samalla keikalla minulla oli mahdollisuus osallistua kokoukseen Uppsalassa, jossa saarnan tai puheen piti kiinalainen veli Yun. Häntä kutsutaan myös lempinimellä ”veli Taivaallinen”.

Se oli mieleen painuva kokous kokonaisuudessaan, mutta kertomus yli 70 vuotiaasta pastorista jäi puhuttelemaan eniten. Tämä pastori otettiin kiinni Raamattujen salakuljettamisesta syytettynä. Rangaistukseksi häntä pahoinpideltiin verille asti. Lopuksi poliisit saivat idean lavastaa pastorin mahdollinen kuolema itsemurhaksi ettei hänestä tulisi marttyyria. Hänet nostettiin seisomaan metrin korkuisen pölkyn päälle ja samalla hänen kaulaansa pantiin hirttosilmukka. Kun vanha mies uupuu ja putoaa pölkyltä hän jää riippumaan hirttoköyteen ja kuolee.

Mitä tekikään tämä pastori tässä tukalassa tilanteessa? Hän alkoi saarnata ympärillään oleville poliiseille Jeesuksen rakkaudesta. ”Jeesus rakstaa teitä, Hän haluaa antaa syntinne anteeksi, Hän kuoli Golgatalla kaikkien puolesta, jotta me saisimme iankaikkisen elämän..” puhui pastori ihmeellisellä voimalla. Tätä kesti monta vuorokautta. Viranomaiset ihmettelivät vanhan miehen voimaa.

Kun tätä oli jatkunut 12 vuorokautta oli mies aivan lopussa. Hän menetti tajuntansa ja putosi pölkyltä. Pastori heräsi kuitenkin siihen, että kaksi poliisia läimäytteli häntä poskille ja he huusivat: ”Sinä et saa kuolla. Nyt me uskomme Jeesukseen, kun näimme miten salama katkaisi hirttonarun juuri silloin, kun menetit tajuntasi. Sinä et saa kuolla, sillä sinun on nyt opetettava meitä, miten tästä eteenpäin!”

Rakkaus on ihmeellinen voima! Jeesus sanoi: Matt.5:44-48.” Mutta minä sanon teille: rakastakaa vihollisianne ja rukoilkaa niiden puolesta, jotka teitä vainoavat, että olisitte Isänne lapsia, joka on taivaissa; sillä hän antaa aurinkonsa koittaa niin pahoille kuin hyvillekin, ja antaa sataa niin väärille kuin vanhurskaillekin. Sillä jos te rakastatte niitä, jotka teitä rakastavat, mikä palkka teille siitä on tuleva? Eivätkö publikaanitkin tee samoin? Ja jos te osoitatte ystävällisyyttä ainoastaan veljillenne, mitä erinomaista te siinä teette? Eivätkö pakanatkin tee samoin? Olkaa siis te täydelliset, niinkuin teidän taivaallinen Isänne täydellinen on.”

Advertisement

Kommentit»

1. Juuso - 10 joulukuun, 2006

Hyvä Asko!
Kiva kun olet kirjoitellut blogiin.

2. Lorna - 17 joulukuun, 2006

Good word. Not that dying to ourselves is easy …


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: