jump to navigation

Maanantaina 5 maaliskuun, 2007

Posted by Asko Tynjälä in Yleinen.
trackback

Varmistin vielä aamulla, että tänään ei ole mitään sovittua tapaamista eikä muutakaan ohjelmaa. Miten varmistan yleensä tällaiset asiat? No, katsomalla kalenteriani. On suloista vain olla ja ihmetellä mailman menoa.

Tämä olotila valitettavasti ei kestä kauan. Tulee mieleen pari kirjaa, jotka pitäisi lukea. Televisio kuulemma tylsistää aivoja entisestään. No jätän sekä Tv:n että kirjat ja lähden uimahalliin saunomaan ja uimaan. Väkeä sattuu olemaan aika runsaasti – sain kuitenkin hyvältä paikkaa kaapin, jossa voi edes hieman kokea yksityisyyttä. Vaihdettiin muutama sana parin eläkeläisen kanssa. kehuttiin saunaa jne. En edes muistanut tällä kertaa sanoa mitään Jumalasta. Olen siis todella pitämässä vapaata..

Uimareissun jälkeen kotiin ja vaimon kanssa juotiin kaakaot. On rauhallinen iltapäivä. Otan pienet nokkaunet, josta puhelin herättää minut vaativalla äänellä. En muistanut panna sitä rakkinetta äänettömälle. Nyt alkaa sykkiä ajatus aivoissa: minne menisin käymään? Naapuriseurakunnassa on joku tanskalainen julistaja vierailulla ja tekisi mieli mennä kuuntelemaan. Miten ihmeessä minun on niin vaikea vain olla ja ihmetellä? Onkohan tämä sitä stressiä? Onneksi vaimo pitää pienen kehoitus puheen, jonka sisällön olen oppinut melkein ulkoa: ”Älä mene minnekään. ole kotona ja lepää…” En osaa kuvailla äänensävyä – se on niin vetoava ja syyllistävä että en voi mitenkään puolustautua.

Sitten alkaa huomisen huolet jo tulla mieleen. Toivottavasti muistan kaikki asiat, jotka minun on määrä suorittaa tiistaina. Rakastan maanantaita! Tämä on ihmeellisen rentouttava päivä – kaikesta huolimatta! Muistan äkkiä mahtavan Sanan: Ps.127:2. ”Turhaan te nousette varhain ja myöhään menette levolle ja syötte leipänne murheella: yhtä hyvin hän antaa ystävilleen heidän nukkuessansa.”

Halleluja!

Advertisement

Kommentit»

1. eija - 5 maaliskuun, 2007

Voi pastori… Oikein pisti kiukuttamaan kun en eilen päässyt kirkkoon… Lapset sentään kertoivat terveisiä ja tapahtumia. Carita sanoi ”me rukoiltiin AINAKIN 40 minuuttia!”

Lepo on vaikea laji. Jesajakin sanoo:

”Niin, sopertavin huulin ja vieraalla kielellä hän on puhuva tälle kansalle, hän, joka on sanonut heille: ”Tässä on lepo; antakaa väsyneen levätä, tässä on levähdyspaikka”. Mutta he eivät ole tahtoneet kuulla” (Jes 28:11-12)

Mutta toisaalta:

”Näin on hamaan siihen asti, kunnes meidän päällemme vuodatetaan Henki korkeudesta. Silloin erämaa muuttuu puutarhaksi, ja puutarha on metsän veroinen. Ja erämaassa asuu oikeus, ja puutarhassa majailee vanhurskaus. Silloin vanhurskauden hedelmä on rauha, vanhurskauden vaikutus lepo ja turvallisuus iankaikkisesti.” (Jes 32:15-17)

Niin että nautihan niistä maanantaista. Äläkä kanna huonoa omaatuntoa jos unohdat uimahallin saunassa saarnata ;)


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: